Alapból az iroda nagy mozirajongó csapatból áll. Volt egy film, a Ready Player One, ami konkrétan egy olyan világban játszódott, ahol mindent az interneten csináltak az emberek. Ott éltek, ott dolgoztak, ott költekeztek, ééés ott lettek még szerelmesek is. Azzal, hogy egyre durvább helyzeteket teremt az operatív törzs az országban, és szinte már úgy érezzük, hogy nyitott karanténban vagyunk, egyre inkább növekszik az ország online jelenléte. Nem csak a Facebookon, vagy a Youtubeon, hanem mindenhol. Bár a termelés sok országban (főleg Kína, Dél-Korea) leállt, de az igény a termékekre nem szűnt meg, sőt egyre inkább túl kereslet lesz az eddigi túlkínálat helyett. A webshopok térnyerése erősödik, a kézműves termékek térnyerése a kínából érkező, olykor silány minőségű termékekhez képest hódít. Mi következik ebből?

Hogy az említett filmhez hasonló helyzet lett mesterségesen teremtve, mindenki az online térben kezd el élni. Az idős emberek rákényszerülnek, hogy online rendeljenek ételt, wc papírt, kézfertőtlenítőt maguknak, és még az olyan öregek is elkezdtek interneten rendelni, akik előtte még a google-t sem akarták használni, vagy egy okostelefont sem akartak a kezükbe fogni. A kényszer nagy úr. 🙂

Az a vállalkozó, aki eddig halogatta egy webshop felállítását, annak most bele kell húznia, mert bizony kánaán van. Egyre lejjebb zuhannak a szolgáltatások árai, és egyre nő a kereslet a termékek iránt. Szokták mondani, hogy a nagyobb vállalatok mindig válságban nőtték magukat naggyá. Aki ilyenkor vállalkozásba kezd, és nyereséget tud termelni, az a vállalkozó/vállalkozás a jég hátán is meg fog tudni élni, és a munkavállalók biztonságban érezhetik magukat nehéz időszakban is. Most nehéz időszakot élünk, és a túlélés kulcsa a digitalizáció, az online jelenlét, a home office, és a webes értékesítés.  A mi könyvelő irodánkban is van már, aki inkább home officeból dolgozik, bár ez eddig is megszokott jelenség volt nálunk.

Amennyiben érdekel, hogyan tudsz egy sikeres online vállalkozást a (mesterségesen generált) válság kellős közepén működtetni, hogy az adózása is fasza legyen, akkor keress meg minket egy ingyenes egy órás skype-os konzultáció kéréssel a Kapcsolat menüpontban, vagy IDE KATTINTVA! Az ingyenes skype konzultációt visszavonásig, vagy minimum április végéig garantáljuk.