Adótanácsadás és adótervezés

Hogyan kezdődik egy vállalkozás? A vállalkozó elhatározza, hogy vállalkozást alapít egy tevékenységre. Úgy gondolja, hogy sikeres lesz benne, így elmegy a könyvelőjéhez, hogy megtervezzék az indulást, és a cég felépítését. Innentől kezdődik a mi munkánk az új ügyféllel. Stratégiát kell alkotni az aktuális és a jövőben várható adózási jogszabályokra válaszul, hogy az üzleti folyamatokat helyesen tudja a vállalkozó, cégvezető megtervezni. Egy optimális adózási rendszerben a cég azzal tud foglalkozni, amiért tevékenykedik, és nem azért, hogy felesleges pénzeket fizessen az államnak, és ezzel csődbe vigye a cégét. Egy rosszul kigondolt adózási rendszernek a vállalkozásra nézve felmérhetetlenül kellemetlen hatásai lehetnek. Gondoljunk csak bele, hogy egy cég első éveiben minimális bevételt ér el, hiszen a fejlesztések, a rendszer beindítása, a munkavállalók betanítása még nem hoz akkora hozamot, hogy a felesleges adókat is ki tudja termelni. Első években ilyen felesleges adó lehet minimális bevételi források mellett az áfa.

Nem elkerülni kell az adókat, hanem megfelelő helyen és mértékben számolni kell velük! Erre való az Adótervezés. Az Adótervezés egy olyan tudatosan tervezett folyamat, melynek keretében az értékesítési és pénzügyi folyamatok mindenre kiterjedően elemezve és tervezve lesznek, így nyújtva optimális és biztonságos adószínvonalat, megfelelve minden jogszabálynak.

Adótanácsadásnál inkább egy-egy döntéshez, ügylethez kapcsolódóan kell megvizsgálni azok adóügyi vonzatát, egészen a konkrét adózási kérdések megválaszolásáig, elemzéséig. Több adónem adójogi elemzésén túl még a megfogalmazott elvárások, illetve azok eredménye alapján testreszabott javaslatokat teszünk.

Szerző: |2018-03-08T12:56:12+00:00július 24th, 2017|Kategória: Egyéb|Címkék: , , , |