Amerikában már javában zajlik Consumer Eletronics Show 2020 (CES 2000 – információtechnológiai kiállítás). Az eseményen jelentette be a Hyundai és az Uber, hogy közösen fognak dolgozni a fejlődő közlekedésért. A vállalatok a repülőtaxik fejlesztését és legyártását tűzték ki jövőbeli célul.

Az Uber S-A1 repülőtaxi modell az elképzelt tervek szerint elektromosan fog működni, így a környezetet nem fogja szennyezni. 600 méter magasságba is emelkedhet, emellett 290 km/h utazósebességgel bír majd, a töltése pedig 5-7 percet vesz majd igénybe (egy töltéssel akár 100 kilométert is képes megtenni a levegőben).
Az utastérben 4 utas oldalt utazhat, a pilótaülés mögött foglal helyet a csomagtér, ami a kézipoggyászoknak ad helyet. Kezdetekben pilótával fog repülni az Uber, később tervezik az önvezető repülőtaxit is.

Az Uber tervei szerint idén, azaz 2020-ban megkezdik a légiközlekedési szolgáltatás tesztüzemét. Első körben Los Angelesben, Dallasban és Melbourneben lehetnek tesztrepülések. A tervek szerint az utazók/utasok számára legkorábban 2023-tól lehet elérhető.

Amiért várjuk a repülőtaxit:

  • Gyorsabb közlekedés (kis távokon) a városok között,
  • Az első képek alapján a modell még a Star Warsban is megállná a helyét, ki ne akarna vele utazni?
  • Környezetbarát, inkább egy elektromos repülőtaxival utazzunk, mint egy busszal

A mai kor technikáinak köszönhetően reménykedhetünk majd egy nemzetközi szinten is elérhető megjelenésén is, ami hasonlóan működne, mint a Blablacar vagy az Oszkár.